Arttu

Tampereen Hevosklinikka tekee yhteistyötä kengittäjä Arttu Kammosen kanssa

Klinikalla kengittäjänä toimii Arttu Kammonen Virroilta.

 

Arttu on aloittanut kengittämisen vuonna 1996. Oppinsa hän on hakenut Ypäjän hevosopistolta.

 

– Ryhdyin kengittäjäksi olosuhteiden pakosta, Arttu nauraa.

 

Hänen vaimollaan Kati Mallatilla ja tämän siskolla Maijulla oli hevosia, joita piti jo yhden irtokengän vuoksi kuljettaa Niinisaloon kengitettäväksi. Kun tämä alkoi kyllästyttää tarpeeksi, Arttu päätti opiskella kengitystä.

 

Toki Artulla on omakin kiinnostus hevosiin, ja hän seuraa hevosurheilua sen kaikissa muodoissa.

 

A2

 

Nykyään Arttu tekee kengitystä täysipäiväisesti. Artulla riittää edelleen kotona Virroilla kengitettäviä omassa tallissa, mutta asiakkaita on paljon muillakin talleilla Laukaasta Tampereelle. Asiakkaina on niin ratsu- kuin ravihevosia. Hän tekee kaikenlaiset kengitykset peruskengityksistä sairaskengityksiin ja kavioiden paikkauksiin.

 

 

Kysymykseen, mikä on hänen mielestään tärkeintä kengityksessä hyvän lopputuloksen kannalta, Artulla on heti vastaus valmiina:

– Ei pidä kengittää kaviota vaan hevosta. Se on punainen lanka, jota seuraan. Kengityksen tulee aina olla yksilöllinen, hevosen tarpeiden mukaan valittu.

 

Parhaina puolina työssään Arttu pitää vaihtelevuutta, sitä että jokainen päivä on erilainen. Huonoja puolia ammatissa ei Artun mukaan tietenkään ole, korkeintaan huonoissa keleissä ajaminen harmittaa joskus.

 

Arttu kengittää Tampereen Hevosklinikalla perjantaisin. Ajan hänelle voi varata klinikan ajanvarausnumerosta 03/3441700.